16 липня з Землі можна буде побачити "Неймовірного Халка" - величезну "зелену" комету

Неперіодичну комету PanSTARRS (C / 2017 S3) 16 серпня, ймовірно, можна буде спостерігати неозброєним оком

Про це пише Countryliving.

Астроном-любитель Майкл Ягер з Австрії повідомив, що ввечері 2 липня яскравість комети різко зросла з +12 до +9. Він зробив цю фотографію розширеної зеленої атмосфери комети незабаром після спалаху.

"Газова хмара навколо ядра комети становить близько 4 кутових хвилин. Це означає, що атмосфера комети становить 260 000 км в діаметрі, що майже в два рази більше Юпітера. Такі розміри роблять її досить легкою мішенню для домашніх телескопів", - сказав Ягер.

Комета PanSTARRS летить до Сонця із хмари Оорта, великого резервуара молодих комет у віддаленій зовнішній Сонячній системі.  Раніше ця комета ніколи не літала близько сусідніх Землі планет.

Небесне тіло було виявлене ​​23 вересня 2017 року телескопом PanSTARRS на вершині вулкана Халеакала на острові Мауї.

Завдяки зібраним даними астрономи змогли обчислити орбіту комети і представили її шлях в інтерактивній 3D-візуалізації, яку повныстю можна переглянути тут.

За шляхом комети можна спостерігати у реальному часі.

PanSTARRS наближається до Сонця по гіперболічній орбіті - вузькій відкритій траєкторії, яка в кінцевому рахунку поверне її назад за межі внутрішньої Сонячної системи. У перигелії (найближчій до Сонця точці її орбіти) 15-16 серпня комета буде знаходитися всередині орбіти Меркурія, безпосередньо піддаючись сонячної радіації.

Особливість кометиполягає в тому, що в неї практично немає хвоста, а газоподібна речовина зосереджена в хмарі навколо ядра. Завдяки незвичайному зеленому свіченню вчені назвали комету Неймовірний Халк.

Читайте також: Знайти 20 тисяч екзопланет за 2 роки. Все, що варто знати про новий телескоп від NASA