Стало відомо, за скільки Blue Origin буде "возити" туристів в космос

Вартість польоту на кораблі New Shepard компанії Blue Origin Джеффа Безоса становитиме $200-300 тис., залежно від класу пасажира

Продаж квитків для космічних туристів почнеться в 2019 році, пише Reuters з посиланням на джерела.

За словами співрозмовників агентства, близьких до керівництва компанії, мінімальна вартість квитка становитиме $200 тис. Однак навіть при ціні в $300 тис. запуски принесуть компанії збиток, вважають в космічній компанії Teal Marco Caceres. Аналітики оцінюють витрати на один політ New Shepard в $10 млрд.

 

У квітні Blue Origin провела випробування свого суборбітального корабля New Shepard. Літальний апарат успішно провів запуск і посадку корабля, включаючи приземлення для манекена Crew Capsule 2.0, який являє собою ляльку з величезною кількістю датчиків.

 

Корабель піднявся до максимальної для себе висоти - в 106 км, де за міжнародними стандартами проходить лінія Кармана - після неї починається космос . Планується, що саме до цієї висоти New Shepard буде піднімати туристів.

У 2017 році засновник сервісу онлайн-торгівлі Amazon Джефф Безос заявляв, що інвестує в свою аерокосмічну компанію Blue Origin $2,5 млрд і вже у 2018 році будуть здійснюватися 11-хвилинні польоти на орбіту для туристі.

Тим часом стартап Starfighters створює першу комерційну програму підготовки астронавтів. Вона призначена для космічних туристів, які забронювали собі місця на ракетах SpaceX, Blue Origin, Virgin Galactic або будь-якій інший компанії, яка обіцяє відправити всіх бажаючих на орбіту Землі в найближчому майбутньому.

Читайте також: Знайти 20 тисяч екзопланет за 2 роки. Все, що варто знати про новий телескоп від NASA