Літати без ліцензії пілота: в США представили перший персональний мультикоптер BlackFly

Компанія Opener тестує перший пасажирський персональний мультикоптер BlackFly з вертикальними зльотом і посадкою

Як йдеться на сайті компанії, особливість літального апарату в тому, що ним вкрай просто керувати, а для його використання не потрібна ліцензія пілота.

Мультикоптер BlackFly має 4 електромотори з повітряними гвинтами. Крила в апараті встановлені під кутом щодо фюзеляжу - коли BlackFly робить вертикальний зліт і посадку пасажир розташовується спиною до землі, під час польоту пілот переходить в сидяче положення.

BlackFly має у висоту півтора метра, в довжину - чотири, а розмах крил досягає 4,2 метрів. Планується, що апарат зможе літати зі швидкістю до 130 км / год на відстань до 40 кілометрів при температурі від 0 до 30 градусів Цельсія, здійснювати посадку як на воду, так і на сушу, здійснювати маневри при вітрі до 11 метрів в секунду.

Окрім того, розробники обіцяють, що апарат матиме максимально ефективну систему енергозбереження та низький рівень шумів.

Посадкою і зльотом буде займатися автопілот BlackFly, також саме з його допомогою політ буде стабілізовано. Крім того, апарат зможе автоматично рухатися по прямій в разі, якщо пілот заздалегідь прокладе маршрут

Літальний пристрій зможе автоматично повертатися до точки зльоту і приземлятися на необхідне місце. На випадок аварії в хвосту BlackFly встановлено рятувальний парашут.

Поки невідомо, коли почнуться продажі BlackFly, скільки він буде коштувати і влади якими операційними системами дозволять його використання.