Новий голова МЗС Британії закликав Росію взяти відповідальність за збитий МН17

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Гант закликав Росію визнати відповідальність за катастрофу збитого над Донбасом у 2014 році малайзійського авіалайнера рейсу МН17

Про це повідомляє ВВС.

"Я хотів би висловити глибоке співчуття сім'ям і друзям загиблих. Ваші близькі, вбиті за таких жахливих і шокуючих обставин, заслуговують на справедливість. Завдяки старанній роботі міжнародної слідчої групи упродовж чотирьох років ми знаємо, що MH17 був збитий російською ракетою типу "Бук", яка перебувала на озброєнні 53-ї бригади протиповітряної оборони російської армії, і була випущена з території, контрольованої проросійськими сепаратистами на сході України", - йдеться в заяві міністра.

Читайте також. Три роки брехні. Як Росію наздоганяє правда про збитий малайзійський Боїнг

Гант заявив, що Росія повинна відповісти за свої дії та назвав поведінку росіян черговим прикладом неповаги до людського життя і до системи міжнародного права. Британський міністр також заявив про підтримку Великою Британією Австралії та Нідерландів у їхньому заклику до Росії визнати відповідальність і співпрацювати у відновленні справедливості.