На Харківщині студенти поширювали вірус для майнінгу криптовалюти

Кіберполіція викрила двох студентів технічного вишу в поширенні вірусу для прихованого майнінгу криптовалют

Про це повідомляє прес-служба Кіберполіції.

Вірус вражав комп’ютер жертви, після чого без дозволу власника ПК, використовував потужності процесора для віддаленого майнінгу криптовалют. Наразі обом молодикам оголошено про підозру за статтею "Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут". Їм загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Оперативники кіберполіції встановили, що шкідливе програмне забезпечення спільники придбали на одному з хакерських форумів. Змінивши його, студенти пропонували купити це програмне забезпечення іншим зацікавленим особам.

Окрім збуту вірусу, студенти використовували його і для власних потреб. Вони розміщували на форумах та інших інтернет-ресурсах посилання на фейкове програмне забезпечення, вражене цим вірусом, та, з його допомогою, видобували криптовалюту.

Якщо ви виявили на своєму ПК такі ознаки:

варто звернутися до спеціалістів на предмет виявлення прихованого майнера. Найчастіше "прихованість" програми-майнера забезпечується шляхом імітації під легітимний процес у операційній системі. Тому, достовірно встановити його наявність може лише спеціаліст з інформаційної безпеки.