NASA створила єдиний сервіс з даними супутників і почала продавати підписки

Такий агрегатор супутникових даних, як зазначили в організації, призначений для підприємців і державних структур

Про це йдеться в повідомленні на сайті організації.

Сервіс працює за передплатою і дозволить прогнозувати врожайність сільськогосподарських культур, стихійні лиха і спостерігати за зміною клімату.. 

Зараз інформація із супутників "розкидана по десяткам сайтів". Запуск сервісу дистанційного зондування спростить доступ до цих даних в комерційних цілях і дозволить ефективніше вести бізнес, пов'язаний з сільським господарством, логістикою і судноплавством, йдеться в повідомленні.

"Новий інструмент дозволить знаходити і використовувати супутникові дані NASA простіше, ніж коли-небудь раніше. Тепер не потрібно шукати інформацію про атмосферу на одному сайті, а, наприклад, про ліси - на іншому. Ми сподіваємося, що запуск сервісу призведе до появи інноваційних продуктів і принесе користь людям у всьому світі", - каже представник організації Даніель Локні.

Сервіс дозволяє використовувати готові інструменти для прогнозування і створювати нові додатки на основі супутникових даних. У серпні організація запустить онлайн-курси по використанню інструментів .

Читайте також: Знайти 20 тисяч екзопланет за 2 роки. Все, що варто знати про новий телескоп від NASA