Полікувати зуби без стресу: крісла будуть відчувати страх пацієнта і попереджати стоматолога

Відвідувачі Центру точної стоматології при Університеті Колумбії отримують браслет з RFID, який дозволяє ідентифікувати їх протягом всього візиту

Як пише Popular Mechanics, ці мітки фіксують як і скільки використовувалися стоматологічні інструменти, а також де знаходиться сам пацієнт. 

В наступні півроку в центрі з'явиться ще одне нововведення: стоматологічні крісла почнуть вимірювати пульс і рівень оксигенації пацієнтів, аналізуючи рівень стресу.

Тобто, щоб показати стоматологу, що вам боляче, більше не доведеться махати руками - за вас цю інформацію до лікаря донесе програма.

У кріслах також встановлені камери, які записують процедуру для подальшого аналізу, а можливо, в майбутньому будуть оснащені алгоритмами розпізнавання осіб, які також зможуть бачити рівні болю і стресу.

Лікарі з університету сподіваються не тільки зробити кожен похід людини до стоматолога менш стресовим, але також стандартизувати стоматологічні процедури.

Те, що відбувається в роті, важко побачити, а тому складно скласти послідовну картину. Але нові дані можуть зв'язати стан зубів пацієнта з його загальним здоров'ям, а також швидше помічати перші ознаки раку, діабету або серцевих захворювань.

"Коли у вас все добре, то ви набагато частіше відвідуєте стоматолога, ніж звичайного терапевта, - говорить Стівен Ерде, фахівець Центру зв'язків з громадськістю. - І з часом крісло стоматолога стане місцем, де ви зможете легко перевірити і рівень цукру в крові, і подивитися чи все у вас добре з серцем".