Держзрада Януковича: адвокати заявили про відвід суддів і покинули засідання

Адвокати екс-президента України Віктора Януковича заявили про відвід суддів і прокурорів у справі щодо державної зради, після чого покинули судове засідання

Про це повідомляє Громадське.

Суд мав розпочати судові дебати, але адвокат Віталій Сердюк вимагав допиту ще одного свідка.

Суддя Владислав Дев’ятко пояснив адвокату, що стадія допиту свідків уже завершена, тому допитувати нікого не будуть. Після цього адвокат зачитав заяву про відвід.

"У нас є заява про відвід судді та сторони обвинувачення, оскільки суд поспішає з винесенням вироку і не дає допитати усіх свідків", - сказав адвокат Сердюк.

Суддя пояснив, що на цій стадії вже не можна оголошувати про відвід та інші подібні клопотання. Після цього він оголосив перерву на 10 хвилин. Адвокат Сердюк вийшов із зали і сказав, що сьогодні вже на засідання не повернеться. 

Прокурори просять надати Януковичу державного безоплатного адвоката. 

"Ми розуміємо, що через такі дії захисту є загроза взагалі доступу до правосуддя. Тому ми змушені просити суд про надання держваного адвоката", - сказав прокурор Максим Крим.

Судді пішли в нарадчу кімнату, аби вирішити, чи надавати Януковичу безоплатного адвоката.

Дебати у справі про держзраду Януковича маоли розпочатися ще минулого засідання, 30 липня. Проте, адвокати екс-президента не прийшли до суду.