Адвокати Януковича зірвали чергове судове засідання

Оболонський районний суд Києва знову не зміг розпочати судові дебати у справі державної зради екс-президента Віктора Януковича

Про це повідомляє Громадське.

На засідання прийшов державний захисник Януковича, якого йому надали 31 липня. Разом з тим, прийшов ще один адвокат - Олександр Байдик, який стверджує, що напередодні також підписав договір із Януковичем.

Основні адвокати Януковича - Віталій Сердюк та Ігор Федоренко на засідання не прийшли. 

"Вони поїхали в ОБСЄ та ООН подавати заяви про порушення прав людини в Україні", — сказав новий адвокат Байдик у коментарі Громадському.

Після початку судового засідання почалася словесна перепалка: нові адвокати хотіли подати клопотання про допит екс-прем’єра Миколи Азарова, але суддя сказав розпочати судові дебати.

Після цього прокурор Руслан Кравченко взяв мікрофон і розпочав оголошувати свою позицію в дебатах.

Адвокати публічно покинули судову залу. Після цього суддя Владислав Дев’ятко оголосив перерву до 14:00, аби врегулювати ситуацію.

До 14:00 Центр безоплатної правової допомоги має прислати до суду нового безоплатного адвоката, або ж повторно прислати Віктора Овсяннікова. 

Як повідомив Овсянніков, він одразу збирається оголосити самовідвід. 

"Якщо в Януковича є платний адвокат, я не маю права представляти його інтереси. Бо держава буде витрачати на це гроші, а це є неприпустимим", - сказав Овсянніков.

"Ми будемо просити направити листа до кваліфікаційної ради адвокатів, оскільки ця ситуація є неприпустимою", - прокоментував прокурор Максим Крим.

Дебати у справі про держзару Януковича не можуть розпочатися вже втретє. Захисники екс-президента зірвали також два попередні засідання, які відбувалися 30 та 31 липня. 

30 липня адвокати Віталій Сердюк та Ігор Федоренко не прийшли на засідання

31 липня заявили про відвід суддів і прокурорів і покинули судову залу. Тому Януковичу призначили державного захисника.