Чим небезпечна жувальна гумка. Пояснення експертів

Жувальна гумка містить цукор та хімічні компоненти, а тому може стати загрозою для організму

Про це пишуть на сайті "Моє здоров'я".

Високий вміст цукру у гумці може сприяти збільшенню ваги. Як і будь-яка інша цукерка, жувальна гумка містить рафінований цукор і добавки. Регулярне жування гумки може сприинити переїдання, через це організм надаватиме перевагу продуктам з низьким рівнем поживності.

Остерігайтеся аспартаму - підсолоджувача, який використовується у жувальній гумці без цукру. Цей інгредієнт містить фенілаланін. Він небезпечний для людей з фенілкетонурією, що впливає на роботу мозку.

Також жувальні гумки з замінниками цурку містять сорбітол. Це проносний засіб, який при постійному споживанні викликає діарею та біль у шлунку. Споживати сорбітол можна не більше 5 грамів на тиждень.

Від жування гумки можуть з’явитись болі у щелепі. Вона може припинити нормально закриватися. Таке стається, коли зношується скронево-нижньощелепний суглоб, який дозволяє відкривати та закривати рот.

Не оминути і карієсу та інших проблем ротової порожнини. Цукор з гумки може залишатися на зубах, що сприяє розмноженню бактерій, появі карієсу і інших проблем. Якщо ви жуєте гумку, варто почистити зуби відразу після викидання гумки.