Денісова попросила Росію перевезти Сенцова у Москву

Уповноважена із прав людини України Людмила Денісова просить російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати перевезення українського політв'язня Олега Сенцова у Москву для отримання медичної допомоги

Про це Денісова написала на своїй сторінці у Facebook.

"Від перебування в міській лікарні Лабитнангі Олег відмовився. Але там й немає фахівців, які можуть вивести його з процесу голодування. Вихід з голодування значно небезпечніший, ніж сам процес голодування, і будь-яка похибка може стати фатальною. Такі спеціалісти є в Інституті професора Ніколаєва в Москві і в Київському НДІ геронтології", - написала Денісова. 

Український омбудсмен попросила Тетяну Москалькову, аби вона організувала переведення Олега в московський інститут, або ж у лікарню, в якій є спеціалісти з ендогенного харчування. Денісова також попросила доправити його літаком санітарної авіації, бо потягом, або етапом він точно не доїде. 

Також зазначається, що звернення мами вже передали в Спецкомісію по помилуванню, і я попросила уповноваженого РФ пришвидшити цю справу щодо помилування або обміну з огляду на критичну ситуацію.

Денісова також обговорила можливий обмін Сенцова на Олекція Седікова. Однак, за словами Москалькової, "Росія вважає Олега Сенцова громадянином Російської Федерації, тому обмін громадянина Росії на громадянина Росії неможливий".

"На моє зауваження, що є документальне підтвердження з боку РФ, що Олег – громадянин України, і він по всіх документам прибув відбувати покарання в Лабитнангі, в ІК-8 саме як громадянин України, почалася так би мовити "стара пісня"… всі кримчани, які не відмовилися від громадянства РФ, автоматично набувають російського громадянства", - написала Денісова.