Російські тюремники вигадали привід знову не пустити до Сенцова священика

Адміністрація російської виправної колонії, де утримують незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова, знову не пустила до нього священика Григорія Міхнова-Войтенка, уповноваженого на роботу з ув'язненими Північно-Західного округу Росії

Про це повідомила у Facebook активістка Вікторія Івлєва.

Після першої відмови, яку начальник колонії мотивував тим, що "не бачить доцільності" у цій зустрічі, Міхнов-Войтенко взяв направлення на відвідування Сенцова від своєї релігійної організації та знову спробував побачити політв'язня. Проте цього разу священику сказали, що потрібне ще й звернення ув'язненого. Міхнов-Войтенко попросив сходити до Сенцова та взяти у нього таке звернення, але начальник колонії відмовив, заявивши, що це буде "тиском на засудженого".

Після відмови священик спробував написати Сенцову листа, але виявилося, що листи тимчасово не обробляють. Він зателефонував до місцевого управління Федеральної служби виконаня покарання, де йому порадили відправити телеграму. Священик відправив Сенцову телеграму з проханням про заяву до адміністрації колонії для отримання дозволу на зустріч і ще раз зателефонував до управління ФСВП, але цього разу йому заявили, що на цей номер телефонувати не можна.

Наразі священик залишається у Лабитнангі чекати на можливість побачитись із Сенцовим.