У Медведчука погрожують заборонити фільм "Стус" через суд

Адвокат лідера "Українського вибору" Віктора Медведчука оприлюднив заяву з приводу скандалу довкола фільму про Василя Стуса

Про це йдеться на офіційному сайті "Українського вибору", у заяві адвоката  Ігоря Кириленка.

За його словами, весь скандал зі стрічкою "Стус" є нібито піар-кампанією, яку очолив прем'єр-міністр Володимир Гройсман. 

Коментуючи те, що адміністрація Медведчука дзвонила і вимагала прибрати сцену суду над Стусом, "що є відвертою брехнею від першого до останнього слова", адвокат заявив, що незрозуміло, про яку адміністрацію йдеться. Адже Медведчук не працює в адміністрації президента з січня 2005 року. 

Кириленко стверджує, що Гройсман вирішив просто "попіаритися" перед виборами, а також, що він має мотиви особистої помсти Медведчуку за його "принципову і системну критику" антинародної діяльності Кабінету міністрів.

"Стус мав такі переконання і здійснював такі дії, які підпадали під норми Кримінального кодексу УРСР... Особа, що притягалася за 62-ю статтею КК УРСР, отримувала свій термін незалежно від ролі адвоката в його справі. Будь-який радянський адвокат, який жив і працював в СРСР, максимум що міг зробити, так це спробувати хоч трохи пом'якшити вирок, але це виходило вкрай рідко", - наголосив Кириленко.

Адвокат додав, що Медведчук "завжди виступав і виступає за збереження історичної правди", тож ЗМІ повинні припинити поширювати "недостовірну" інформацію про нього. 

Понад те, за його словами, причетні до зйомок фільму особи мають утриматися від дій, спрямованих на поширення неправди про Медведчука.

"Тому в разі виходу в прокат фільму "Стус" з недостовірною інформацією про Віктора Медведчука, я залишаю за собою право на відповідні правові дії, в тому числі спрямовані на заборону через суд демонстрації подібного фільму", - підсумував Кириленко.