Американець покинув навчання майбутніх астронавтів NASA. Вперше за останні 50 років

Американець Роб Кулин покинув програму з навчання майбутніх астронавтів космічної програми NASA через рік після початку курсів

Як пише Science Alert, це перший подібний інцидент за останні 50 років. 

34-річний житель Анкоріджа з Аляски Роб Кулин пройшов відбір для космічної місії в минулому році. Він став одним з 12 осіб, які пройшли відбір - з 18,3 тисяч претендентів. Навчання мало тривати 2 роки, і майбутній астронавт покинув програму через рік після її початку.

До початку навчання він вивчав машинобудування в Університеті Денвера, після цього отримав ступінь доктора в галузі матеріалознавства. Закінчивши навчання Кулин став працювати старшим менеджером по надійності польотів в SpaceX.

Оскільки SpaceX і Boeing розробляють капсули для комерційних екіпажів НАСА, які будуть запущені в наступному році, Кулин прекрасно знав все про ці апарати, і міг би спокійно стати командиром корабля, відзначає видання.

Поки невідомо, з якої причини Кулин пішов з програми. Офіційні представники НАСА стверджують, що це сталося через особисті причини.

Це другий такий випадок, коли космонавти йдуть з НАСА. Попередній стався 50 років тому - 22 квітня 1968 року вчений Брайан Т О'Лірі пішов з програми "через відсутність перспектив польоту", оскільки запуск його ракети-носія кілька років поспіль відкладався. Незважаючи на це, він влаштувався в НАСА і розробляв космічні зонди.

Читайте також: Знайти 20 тисяч екзопланет за 2 роки. Все, що варто знати про новий телескоп від NASA