З "ДНР" людей не випускають ні в РФ, ні в ОРЛО, - представник омбудсмена

Бойовики не випускають людей з території окупованої Донецької області ні в Росію, ні на окуповану територію Луганської області

Про це 1 вересня повідомив представник омбудсмена України в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський.

"Ніч провів на лінії розмежування, був у Мар'їнці, Красногорівці, Майорську. КПВВ "Майорське" працює лише на в'їзд в "ДНР". КПВВ "Мар'їнка" і "Гнутове" з боку "ДНР" - в'їзд і виїзд закритий. З "ДНР" людей не випускають ні в РФ, ні в ОРЛО. Працює лише КПВВ "Станиця-Луганська", - повідомив він.

Також він додав, що в ніч на суботу у "ДНР" були здійснені арешти.

"Мені відомо про двох (затриманих - ред.). До людей приходили просто у квартири вночі ... Донецьк узятий в кільце військовою технікою, усі воєнізовані підрозділи НВФ приведені у бойову готовність. Найближче оточення Захарченка намагається втекти з території "ДНР". ... Така обстановка, за інформацією джерел в НВФ "ДНР", триватиме 3 дні", - зазначив Лисянський.

Раніше у Держприкордонслужбі України повідомили, що на контрольних пунктах в'їзду-виїзду в межах Донецької області рух громадян відбувається лише в напрямку тимчасово окупованої території, у зворотному напрямку руху громадян та транспорту немає.