Вчені хочуть направити до Землі побільше астероїдів. Навіщо

Вчені з Університету Глазго вважають, що перенаправлення астероїдів в околиці нашої планети дозволить науковцям краще вивчити небесні тіла

Про це пише Motherboard.

З огляду на те, що ці об'єкти можуть містити цінні ресурси, створення їх колекції поблизу Землі може привести до великих досягнень в області космічного польоту, не кажучи вже про нові наукові дослідження.

Недавня стаття, опублікована у виданні Acta Astronautica, передбачає, що астероїди можуть бути притягнуті на орбіту Землі за допомогою аеробракінгу - маневру, який використовує атмосферний опір для уповільнення і позиціонування об'єктів на стабільних траєкторіях навколо планети.

Зменшити ризик зіткнення із Землею вчені пропонують, вибравши для аеробракінгу астероїди діаметром до 30 м, адже вони згорять в атмосфері. Виходячи з того, що такі заходи будуть прийняті, дослідники хочуть за допомогою космічного корабля пересунути астероїди ближче до Землі, імітуючи захоплення.

Інші концепції для місій по перенаправленню астероїдів намагалися зменшити можливість випадкових ударів, вибираючи цілі, які знаходяться далі від Землі. Направляючи астероїд на орбіту навколо Місяця, стратегія здається менш небезпечною, проте і у цього плану є "суттєві мінуси", відзначили вчені.