Агресія в Азовському морі: в уряді пояснили, як протидіяти Росії

Україна має сконцентруватися як на політичному, так і на безпековому елементі для протидії російській агресії в Азовському морі

Про це міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив в ефірі каналу ICTV, передає "РБК-Україна".

Він зауважив, що відчуває занепокоєння через ситуацію з російською агресією в Азовському морі. Попри це, за його словами, такий розвиток подій було передбачено ще давно. Було і так зрозуміло, що російська влада почне контрольовану ескалацію.

"Наші дії не мають бути сконцентровані тільки на політику або тільки на безпеку. Спрацює тільки поєднання всього. По-перше, це наша військова присутність на узбережжі, протидесантні дії. Подальша присутність в Азовському морі – ми маємо її розвивати. Без цього не переможемо", - наголосив Клімкін.

Міністр додав, що Україна зможе протидіяти російські агресії завдяки підтримці міжнародних партнерів та юридичній боротьбі у судах.

"Зараз у нас є арбітражний позов у рамках Конвенції (ООН) з морського права, і через те, що ми маємо його виграти, там буде все дуже чітко. Стосовно і Росії – юридичне визначення, а головне, що Росія має нам потім відшкодувати. Я вважаю, що тільки поєднання всього цього має спрацювати", - підсумував Клімкін.

Читайте також: Росія частково блокує порти в Азовському морі. Що з цим робити