В Африці "за раз" вбили 87 слонів

В Африці недалеко від знаменитого заповідника дикої природи в Ботсвані було знайдено тіла 87 слонів, яких убили за бивні

Про це повідомляє Metro.

"Я в шоці, я абсолютно здивований. Це наймасштабніший акт браконьєрства на сьогоднішній день, про який я чув чи бачив", - каже Майк Чейз з організації "Слони без кордонів".

Туші 87 слонів виявили під час аерофотозйомки району, близького до дельти Окаванго, яка охороняється. Ботсвана має найбільшу в світі популяцію слонів, яка налічує 130 000 осіб, і за багато років багато хто з них перебрався з сусідньої Анголи, Намібії і Замбії.

За словами Чейза, південноафриканська нація була дуже жорстокою з браконьєрами, але тепер кількість їх вдвічі більша, ніж в інших африканських країнах.

За даними перепису слонів, проведеному в 2015 році, третина усіх слонів Африки була убита в останнє десятиліття, а 60% слонів в Танзанії були втрачені тільки за останні п'ять років.

Ботсвана уникла цих великих втрат, оскільки тут підрозділи по боротьбі з браконьєрством були озброєні і добре кваліфіковані. Однак вони були розпущені в травні - через місяць після того, як президент Мокгвеці Масіс прийняв присягу - і ніяких пояснень не було.

Чейз сказав: "Люди попереджали нас про майбутню проблему браконьєрства, і ми думали, що готові до цього. Очевидно, нам потрібно робити більше, щоб зупинити зростання того, що ми бачимо".