США готові й надалі допомогати Україні зброєю на тлі агресії РФ у Азовському морі

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив про готовність його країни продовжити допомогу Україні озброєннями на тлі російської агресії в Азовському морі

Про це Волкер сказав у інтерв'ю Deutsche Welle.

"Ситуація там справді викликає серйозне занепокоєння: Росія значно збільшила морську присутність там, і робить це в набагато більш агресивний спосіб, ніж раніше. Тобто це додатковий привід для занепокоєння. Але є розуміння того, що ми готові продовжувати допомагати Україні посилювати її можливості захисту", - сказав Волкер.

Читайте такожРосія частково блокує порти в Азовському морі. Що з цим робити

Спецпредставник Держдепу США нагадав, що Україна вже отримала американські протитанкові та протиснайперські комплекси для захисту від військової агресії Росії.

"Слід почати із принципового рішення, ухваленого торік, щодо зняття заборони на продаж озброєнь України, яка існувала за часів адміністрації президента Обами. Адміністрація Трампа скасувала цю заборону. Це дозволило поставити протитанкові комплекси, антиснайперські комплекси, які дуже допомагають Україні у самозахисті. Особливо протитанкові озброєння - для стримування будь-якої нової російської агресії. Конгрес США зараз схвалив новий пакет фінансування підтримки оборонних можливостей України", - додав Волкер.