ЗСУ посилюють війська біля Азовського моря через агресію Росії. Фоторепортаж

Генштаб посилив угруповання Збройних Сил на Азовському напрямку через агресію Росії в Азовському морі

Про це на своїй сторінці у Facebook написав командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Попко.

Він зазначив, що на Азовському напрямку було посилено угрупування ЗСУ, зокрема Сухопутних військ, що пов'язано з російською агресією в Азовському морі. 

"З цією метою, здійснюємо заходи щодо забезпечення повного контролю ситуації в регіоні, підтримки дій корабельного угрупування, забезпечення надійної оборони морського узбережжя", - наголосив Попко. 

Читайте також: Росія частково блокує порти в Азовському морі. Що з цим робити

За його словами, військове командування також організовує постійну присутність і контроль району силами загальновійськових бригад та бригад територіальної оборони, підрозділів ракетних військ і артилерії, підрозділів армійської авіації.

"Мав честь вручити державні нагороди особовому складу однієї з бригад, які виконують завдання на Азовському напрямку", - додав Попко.

 

  • Нагадаємо, 3 травня, Держприкордонслужба України попередила, що Росія вдалася до зупинки та огляду суден, які прямують в Україну. 4 травня стало відомо про затримання російськими прикордонниками українського рибальського судна ЯМК-0041 з 5 українцями на борту.
  • Постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін заявив, що російська окупаційна влада, затримавши українське риболовецьке судно, порушила норми міжнародного морського права. Чиновник також зазначив, що російський корабель "Аметист, який затримав ЯМК-0041, не вперше переслідував українських рибалок.
  • 9 липня стало відомо, що російська ФСБ затримала в Азовському морі 7 торгових суден, які прямували з або до Маріуполя та Бердянська. Мінінфраструктури заявило, що спецпідрозділи РФ необґрунтовано та безпідставно збільшили кількість оглядів суден, які прямують в порти України через Керченську протоку.
  • Президент Петро Порошенко доручив ЗСУ вжити заходів у зв'язку з незаконними затриманнями українських та іноземних суден, що йдуть до портів Азовського моря.
  • Речник ДПСУ Олег Слободян заявив, що Росія затримує українські судна у Керченській протоці, щоб нанести Україні економічних і репутаційних втрат, а також як шантаж для відновлення водопостачання Криму.
  • Україна звернулася до США та ЄС із проханням відреагувати на затримання Росією українських суден.