СБУ назвала фейком відео "фігуранта справи Бабченка"

Служба безпеки України називає фейковим відеозвернення В'ячеслава Пивоварника, який назвав себе фігурантом "справи Бабченка", заявив, що він є агентом СБУ

Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська, передає "Українська правда"

"Це фейк. Людина з території Російської Федерації заявляє, що вона агент СБУ. Вас це ні на що не наштовхує? Це фейк, який повністю не відповідає дійсності", - сказала вона.

На запитання, чи людина, зафіксована на відео, дійсно той Пивоварник - замовник з фонду Путіна, на якого вказував обвинувачений в організації "убивства" Бабченка Борис Герман, Гітлянська сказала:

"Я не можу його ідентифікувати. Думаю, що для того, щоб говорити, реальна це людина чи нереальна, треба провести якусь експертизу. Але я можу точно сказати: те, що говорить ця людина, схожа на Пивоварника, - не відповідає дійсності".

Також додала, що експертизу ролику проводити не будуть, бо "навіщо експертиза фейкового відео з фейковими цитатами?".

На питання, чи може це бути важливо для встановлення особи і її місцезнаходження, Гітлянська відповіла:

"Це не моя компетенція відповідати на такі питання. На це може відповісти лише слідчий у справі".

Читайте також: Олексій Цимбалюк: Бабченку довелося помирати двічі

Тим часом "кілер" Бабченка Олексій Цимбалюк в інтерв'ю Еспресо заявив наступне:

"Я сто відсотків впевнений, що українська влада і українські слідчі органи до Пивоварника не доберуться. Швидше за все, до нього вже взагалі ніхто не добереться, що чєловєк вже десь наказан в лєсу. Зважаючи на те, що є інформація як Пивоварник отримав за вбивство Бабченка сто тисяч доларів, причому отримав їх наперед… Відповідно, він і ту сторону дурив. Швидше за все його вже покарали там".