Mozilla випустила Firefox Reality - браузер для VR

Mozilla випустила першу версію браузера Firefox Reality: він створений для роботи з гарнітурами віртуальної та доповненої реальностей

Про це йдеться у блозі компанії.

Поки Firefox Reality доступний тільки для ПК і дозволяє переглядати 2D-ресурси в віртуальній і доповненіїй реальності. Завдяки відкритому вихідному коду розробники зможуть створювати власні програми та розширення для браузера, йдеться в повідомленні компанії.

Користувачі зможуть ввести запит в рядку пошуку за допомогою екранної клавіатури або голосової команди. Завантажити Firefox Reality можна в магазинах додатків Viveport, Oculus і Daydream.

"Ми повинні були переосмислити все, включаючи навігацію, введення тексту, середовище, пошук та багато іншого. Це вимагало років досліджень та незліченних розмов із користувачами, творцями вмісту та партнерами з апаратного забезпечення. Результатом є браузер, який побудований для середовища, який він обслуговує. Ми думаємо, що ви будете любити всі функції та деталі, які ми створили спеціально для браузера MR", - каже Андре Вріньйо, голова стратегії змішаної реальності платформи Mozilla.

Читайте також: Лис-провідник і власна секретарка зі штучним інтелектом. Чим дивує Google в 2018