Найстарішій тварині планети 558 млн років. Вчені знайшли її рештки

Вчені Австралійського національного університету знайшли рештки найстарішої тварини віком 558 млн років

Про це пише The Guardian.

Це – копалини найстарішої відомої на сьогодні тварини.ЇЇ відносять до організмів із назвою дікінсонії. За словами вчених, вони населяли планету Земля впродовж едікарського періоду.

Ці істоти - перші складні організми на Землі, хоч вчених їхнє місце в еволюційному дереві не бентежило. Їх вважали лишайниками або бактеріальними колоніями.

Зараз дослідники змогли підтвердити, що дікінсонії були тваринами.

"Це саме той тип і склад жиру, який вказує на те, що дікінсонії насправді були тваринами", – розповів один із авторів дослідження Джохен Брокс.

Копалини знайшов аспірант докторантури Ілля Бобровський на узбережжі Білого моря. Він брав вертоліт, щоб дістатися віддаленої частини світу – будинку ведмедів та комарів. Там, він міг знайти ще недоторкані органічні копалини дікінсоній.

"Ці копалини розташовані посеред скель Білого моря висотою 60-100 метрів. Мені довелося висіти на краю скелі на канатах і розкопувати величезні блоки піску, відкидати їх, змивати пісковик і повторювати цей процес, поки не знайшов скам'янілість", – зазначив Бобровський.

За словами вчених, знання про те, ким були істоти едікарського періоду, дуже важливі. Це дає можливість "зрозуміти появу та еволюцію наших ранніх предків".