У МОЗ заявили, що через Амосову в університеті Богомольця заблоковано зарплати і стипендії

Міністерство охорони здоров'я України заявляє, що через дії відстороненої, а згодом поновленої на посаді ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Катерини Амосової навчальний заклад не платить стипендії, зарплати і не сплачує за комунальні послуги

Про це повідомляє у Facebook прес-служба МОЗ.

"Через злочинні дії та свавілля прихильників Катерини Амосової у НМУ ім. О. О. Богомольця заблоковано виплати зарплат, стипендій та комунальних платежів. Роботу Національного університету ім. О.О. Богомольця та перевірку МОЗ України саботують екс-ректорка закладу та її прибічники. З ректорату зникли необхідні для нормального функціонування університету документи, що поставило під загрозу здійснення будь-яких платежів, включаючи зарплати, стипендії та комунальні виплати", - йдеться у повідомленні.

У МОЗ стверджують, що Амосова та її прихильники заважають роботі комісії, що перевіряє фінансово-господарську діяльність, додержання статуту, контроль за ефективним використанням та збереженням державного майна закладу за період з 1 жовтня 2015 року по 18 вересня 2018 року.

"Комісія виявила, що у приміщенні ректорату НМУ відсутні документи, які регулюють роботу закладу, - оригінал Статуту університету, оригінал та копії ліцензій на провадження освітньої діяльності, оригінал та копії сертифікатів на акредитацію, правила внутрішнього трудового розпорядку, документація стосовно захисту персональних даних працівників університету, накази про призначення, звільнення, переведення та відпустки, накази про встановлення надбавок та премій співробітникам, бюджетні запити та розрахунки до бюджетних коштів, річний план закупівель, протоколи засідань тендерного комітету - загалом відсутні більше трьох десятків ключових документів. Наразі їх місцезнаходження невідоме", - заявляє міністерство.

У міністерстві стверджують, що документи в навчальному закладі зникають за вказівкою Амосової та її прихильників.

"До МОЗ України надходять численні повідомлення від викладачів та студентів про те, що потрібні для роботи комісії документи зникають за прямими вказівками Катерини Амосової та її прибічників - Володимира Мішалова, Олександра Никитюка та Ярослава Цехмістера. Також екс-керівництво погрожує кримінальною відповідальністю тим співробітникам та викладачам університету, які погоджуються співпрацювати із членами комісії МОЗ України, а також визнаним МОЗ України в. о. ректора університету - Олександром Науменком. МОЗ України наголошує на тому, що подібні погрози - лише засіб залякування та маніпулювання у корисливих цілях", - зазначили в міністерстві.