Уряд затвердив етапи монетизації субсидій у 2019 році

Кабінет міністрів розраховує провести монетизацію субсидій у 2019 році у три етапи

Кабмін затвердив триетапне проведення монетизації субсидій, починаючи з 1 січня 2019 року.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в середу, 26 вересня.

Читайте також: Як зекономити на комуналці з державною допомогою

Згідно з експертним висновком до проекту постанови, яке є в розпорядженні агентства Інтерфакс-Україна, монетизацію субсидій плануюьть розпочати з 1 січня 2019 року.

За розрахунками уряду, на першому етапі монетизація пошириться приблизно на 100-150 тис. домогосподарств, які звернуться за субсидіями з новим пакетом документів.

Другий етап почнеться з 1 травня 2019 року і торкнеться домогосподарств, яким субсидія призначена на неопалювальний період 2019-го.

Третій етап планують почати з жовтня 2019 року, коли відбудеться повний перехід на монетизацію, зазначено в проекті урядової постанови.

Також на засіданні уряд створив міжвідомчу робочу групу з підготовки пропозицій щодо монетизації субсидій. Зазначається, що ця робоча група є тимчасовим консультаційним органом уряду.

Читайте також: Хто зможе надалі отримувати житлові субсидії

Головою групи визначено віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку та торгівлі Степана Кубіва, заступником голови - міністра соціальної політики Андрія Реву, а також до складу увійшли заступники міністрів і керівники департаментів профільних міністерств і відомств.

Її основними завданнями є визначення механізмів і способів вирішення проблем, що перешкоджають наданню субсидій населенню в грошовій формі на рівні кінцевого споживача; сприяння в координації дій органів виконавчої влади у питанні монетизації субсидій.