У Раді розглянуть питання про припинення мовленння телеканалів "112 Україна" і NewsOne

Петиція про припинення мовленння телеканалів "112 Україна" і NewsOne на сайті Верховної Ради зібрала достатньо голосів для того, аби її вже невдовзі розглянув профільний комітет парламенту

Про це у понеділок, 1 жовтня, під час брифінгу повідомив спікер парламенту Андрій Парубій.

"Петиція, яка стосується інформаційної безпеки, набрала на сьогоднішній день рекордну кількість голосів... я дав доручення на погоджувальній раді комітету, щоб були підготовлені пропозиції, які можуть бути або проектом постанови, або проектом закону, після того, як ці пропозиції будуть готові, я теж їх невідкладно поставлю на розгляд Верховної Ради", - повідомив Парубій.

Читайте також: NewsOne та "112": прокремлівські ЗМІ в Україні

Він наголосив також, що питаня інформбезпеки в  є не менш важливим, ніж питання мілітарне.

"Адже в умовах гібридної війни, яку веде Російська Федерація, для них боротьба за серця людей є не менш важливою, аніж бортьба танками", - наголосив голова Верховної Ради. 

Нагадаємо, що петиція під назвою "Припинити антиукраїнську діяльність телеканалу "112 Україна" і "Newsone" станом на 1 жовтня набрала понад 25 тис голосів. Хоча термін завершення збору підписів - 20 грудня. Щодо статусу петиції зазначено: "на розгляді (з 1 жовтня 2018 року)".