Угорщина грає на боці Москви, - Огризко щодо видачі паспортів у Береговому

Уряд Угорщини бореться не за інтереси українських угорців, а за те, що поставила собі за мету Росія - зупинити шлях України до євроатлантичних структур

Про це у програмі "Вердикт" з Сергієм Руденком в ефірі Еспресо.TV заявив екс-глава МЗС України Володимир Огризко, коментуючи події в Береговому з видачею угорських паспортів українським громадянам.

"Знаючи російську практику у таких випадках, скажу, що угорці повторюють її стовідсотково. Це дивно для країни НАТО, для країни Європейського Союзу", - сказав Огризко.

Він зауважив також, що уряд Угорщини насправді прагне зменшити можливості українських громадян.

"Сіярто та Орбан грають не на користь українців угорського походження. Якщо вони публічно повторюють, що ми будемо стримувати рух України до ЄС і НАТО, то, насправді це говорить про те, що вони хочуть зменшити можливості українських громадян всіх - угорського, українського та польського походження - мати усі ті преференції, які мають громадяни Євросоюзу і країни-члени НАТО", - зазначив екс-глава МЗС України .

За його словами, дивними є також заяви Сіярто про те, що Угорщина нічого не порушила у питаннях видачі паспортів.

"Коли вони заявляють, що нічого не порушили, я би порадив їм почитати те, що написано в конституції України: там написано, що в Україні є лише одне, українське громадянство", - наголосив Огризко.