Boeing звинувачують в публікації замовних статей проти SpaceX

Журналісти видання Ars Technica вважають, що Boeing заради контрактів з NASA публікує замовні статті проти SpaceX

Як пише Ars Technica, влітку 2018 року такі американські видання як Houston Chronicle, Albuquerque Journal, Florida Today і The Washington Times опублікували колонку екс-працівника NASA Річарда Хагар: чоловік працював там наприкінці 60-х - коли тестувалася програма "Аполлон", в рамках якої загинув весь екіпаж судна.

Довідка:

"Аполлон-1" (англ. Apollo 1) - назва, яку постфактум отримала місія корабля "Аполлон" / "Сатурн" 204 (AS-204). Під час підготовки до першого пілотованого польоту за програмою "Аполлон", який планувався на 21 лютого 1967 року, коли на борту корабля сталася сильна пожежа, і весь екіпаж загинув. Пожежа відбулася 27 січня 1967 під час наземних випробувань на стартовому комплексі № 34 космічного Центру ім. Кеннеді. У вогні загинули астронавти В. Гриссом, Е. Уайт і Р. Чаффі.

Хагар в колонках критикує процес підготовки до запуску Falcon 9 - екіпаж піднімається на борт перед заправкою судна, це може привести до трагедії на борту в разі, якщо процес піде не так.

Виявилося, що SpaceX керується правилами NASA для приватних космічних польотів, а сам Хагар опублікував тільки дві колонки, інші були віддані в ЗМІ співробітниками PR-агентства Law Media Group.

Головним клієнтом PR-агентства Law Media Group є корпорація Boeing - єдиний прямий конкурент SpaceX за програмою приватних космічних польотів. При цьому публікації вийшли тільки в газетах тих штатів, де є центри космічних польотів NASA - в Техасі, Флориді та Алабамі.

На питання про використання подібних прийомів представник Boeing, Джеррі Дреллінг, сказав журналістам: "У нас немає коментарів".

Читайте також: Космічні теорії змови і витік повітря на МКС: як росіяни знову все "валили" на США