Російський терорист Гіркін розповів, як ченці УПЦ (МП) воювали проти України

Російський терорист Ігор Гіркін заявив, що у підконтрольних йому підрозділах на Донбасі воювали ченці Української православної церкви Московського патріархату з розташованої в Донецькій області Святогорської лаври

Про це Гіркін заявив у російській програмі "Независимая студия" за участі священника і екс-речник РПЦ Всеволода Чапліна.

Зокрема, Гіркін розповів, що його особиста охорона повністю складалася з ченців Святогірської лаври, а один із послушників навіть командував терористичним підрозділом у Слов'янську.

"Моя особиста охорона складалася з духовних синів, ченців, ієромонахів Святогірської лаври. Повністю. До останньої людини. Вона була не дуже велика, але, тим не менше, вони там були. У нас одним із підрозділів в слов'янській бригаді командував послушник Святогірської лаври. При цьому послушник займав досить серйозне становище в Лаврі. Господарське", - сказав терорист.

Крім того, Гіркін розповів, що клірики зі Святогірської лаври благословляли підконтрольні йому терористичні підрозділи в 2014 році.