Митрополит УПЦ (МП) назвав себе і решту Київської митрополії кліриками Вселенського патріархату

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський УПЦ (МП) Олександр (Драбинко) заявив, що після скасування Вселенським патріархатом рішення 1686 року про підпорядкування Київської митрополії Москві всі священники митрополії є кліриками Константинопольської церкви

Про це митрополит Олександр заявив у коментарі "Громадському".

"Синод Вселенської патріархії  цього моменту в Україні відновлена ​​митрополія Константинопольського патріархату і ми всі є кліриками Константинопольської церкви", - сказав митрополит.

"Синод Константинопольської церкви, Вселенської патріархії, скасував на останньому засіданні передачу Київської митрополії до Московському патріархату - акт 1686 року. З тих пір ми можемо вважати, що територія України є територією відновленої митрополії Константинопольського патріархату. З цього моменту, - коли прийняте таке рішення, підписано документ, - ми є на сьогодні кліриками Константинопольської церкви", - сказав митрополит Олександр.

Священник зазначив, що якщо вважати, що УПЦ (МП) і УПЦ (КП) вже є частиною Константинопольської церкви, то УПЦ (МП) доведеться міняти назву - називатися Російською православною церквою в Україні. Митрополит додав, що не вбачає в цьому жодної загрози для підпорядкованій Москві церкві.

"Є Російська зарубіжна церква, яка існує і ніхто їй не заважає", - сказав митрополит Олександр.