Російська церква у Нью-Йорку оголосила бойкот Константинополю

Синод російської церкви, який базується у Нью-Йорку, заявив про припинення "євхаристичного" спілкування зі Вселенським патріархатом

Про це заявили на сайті синоду.

"Ми сповіщаємо наше духовенство і віруючих про те, що євхаристійне спілкування з Константинополем в даний час неможливо - як для архієреїв і духовенства, так і для мирян", - йдеться у повідомленні.

Духовенство Церкви зазначає, що не може більше служити в будь-якому приході Константинопольської Церкви або запрошувати священнослужителів цієї Церкви послужити в їх храмах.

Синод заявив, що мирянам не дозволяють причащатися в храмах Константинопольського Патріархату. Повідомляється також, що Руська Зарубіжна Церква не братиме участі в богословських церковних зборах, а також в діалогах, включаючи регіональні Асамблеї канонічних єпископів, які очолюють архієреї і священнослужителі Константинопольської Церкви.

"Ми висловлюємо повну підтримку позиції, озвученої Священним Синодом Московського Патріархату на засіданні 15 жовтня 2018 року і того заяви, яке в той же день було прийнято Синодом," - заявили у повідомленні.