Російське державне ТБ оприлюднило відео вибуху і стрілянини в Керченському політехнічному коледжі. Оприлюднило і видалило

Підконтрольний Кремлю кримський підрозділ російської державної ТРК "Вести. Крым" у неділю, 21 жовтня, оприлюднив відео з камер спостереження в політехнічному коледжі окупованого міста Керч, де 17 жовтня 2018 року внаслідок теракту загинуло понад 20 людей

Про це передає ВВС.

"Камери відеоспостереження в керченському коледжі зафіксували і вибух, який стався 17 жовтня, і вбивцю - Владислава Рослякова. Видно, як він стріляє по людях. Ці шокуючі кадри ще ніколи і ніде не демонстрували. Дітям точно не можна цього бачити. Краще б цього взагалі ніхто ніколи не бачив. Проте після трагедії так багато чуток, здогадок і домислів, і так важливо знати правду, що редакція кримський "Вестей" вирішила оприлюднити ці кадри", - каже диктор в ефірі.

На кадрах відео видно, як людина, схожа на Рослякова, заходить до коледжу не з центрального входу, а з запасного, де немає ні металошукачів, ні рамок, ні вахтера. В руках в Рослякова - велика сумка, за плечима - рюкзак, а сам він одягнений у білу футболку з написом "Ненависть".

Читайте такожКерченська бійня. Індуктивність брехні

Кадри демонструють, як Росляков піднімається на другий поверх, вітається з іншим юнаком. Деякий час вони йдуть по коридору разом. На наступних кадрах, які показав телеканал, можна побачити Рослякова, але вже без сумки, а лише з рюкзаком.

"Росляков ставить рюкзак на стіл в коридорі і, судячи з усього, активує механізм бомби. Потім він спускається в коридор на першому поверсі біля турнікета. Сідає на лавку біля буфету і чекає. Трохи згодом він встає і дивиться на телефон - можливо, звіряючи час. Заходить до буфету і майже одразу виходить з нього вже без рюкзака", - йдеться в коментарі до відеозапису.

Читайте також: Свій серед своїх: що писали в соцмережах Росляков та його жертви

Після цього він піднімається на другий поверх, і в цей момент лунає вибух. На кадрах видно, як вибухова хвиля вибила двері, діти біжать, осколки розлітаються на велику відстань.

Наступні кадри - Росляков йде по другому поверху, назустріч йому - жінка, яка вже в наступному кадрі опиняється на підлозі.

"Росляков далі рухається по коридору і зустрічає молодого хлопця, стріляє. Той поранений і намагається втекти. Другий постріл - падає. Росляков підходить до хлопця і робить ще один постріл", - продовжує описувати відео диктор.

Далі Росляков стріляє по вікнах, моніторах в комп'ютерному класі, в вогнегасник.

Цей сюжет з'явився на сайті "Вести. Крым" та на YouTube біля 12:00 за Києвом. Але наразі обидва джерела дане відео видалили.

Водночас поділений на фрагменти сюжет можна побачити у популярного російського блогера-опозиціонера Дмитра Іванова (kamikadzedead), котрий його детально аналізує. Наразі Іванов мешкає в одній з країн Європейського Союзу.