За два тижні до теракту в Керчі у Росії зареєстрували законопроект про цензуру для дітей

Російське Міносвіти розробило й опублікувало законопроект про додаткові обмеження на поширення інформації серед неповнолітніх

На це звернув увагу правозахисний портал "Медіазона".

Зараз чинне в РФ законодавство забороняє поширення інформації, що спонукає дітей до заподіяння шкоди своєму здоров'ю або самогубства. Законопроект пропонує також заборонити поширювати інформацію, яка "схиляє чи іншим способом спонукує" дітей до заподіяння шкоди "життю та (або) здоров'ю інших осіб".

Видання зазначає, що в цій же статті закону вже є інший пункт, який забороняє поширення інформації, що "спонукає здійснювати насильницькі дії щодо людей або тварин". Чим нове уточнення відрізнятиметься від цього пункту - не зрозуміло. Уточнення про "схиляння" і "спонукання" також запропоновано додати в закон "Про рекламу".

Читайте такожКерченська бійня. Індуктивність брехні

Як наголошується в пояснювальній записці, перелік діянь розширено "з урахуванням нових викликів і загроз в сучасному суспільстві".

Як зазначається, картка законопроекту була створена 4 жовтня - за 2 тижні до масового вбивства в окупованій Керчі.

Читайте також: Свій серед своїх: що писали в соцмережах Росляков та його жертви

Документ викладено для громадського обговорення. При цьому учасники обговорення вже звернули увагу на те, що пропоновані зміни дублюють існуючі норми. Окрім того, вони поставлять під заборону навчання дітей екстремальних видів спорту й бойових мистецтв, а також військово-патріотичні ігри.

Законопроект планується прийняти до березня 2019 року.