"Кеплер" пішов на пенсію: NASA остаточно вимкнуло космічний телескоп

В NASA вирішили вимкнути пристрій та остаточно припинити місію космічного телескопа "Кеплер"

Про це йдеться на сайті агенства.

Всього Kepler за останні дев'ять років провів 19 кампаній з пошуку екзопланет, виявивши 3,5 тисячі кандидатів, 2,6 тисячі з яких підтвердили свій статус.

" Кеплер перевершив всі наші очікування і відкрив дорогу для нових досліджень і пошуку життя в Сонячній системі і за її межами ... Він не тільки показав нам, як багато планет існує. Він відкрив нове величезне поле досліджень. Його відкриття дозволили побачити в новому світлі місце людства у Всесвіті і показали нові загадки і можливості серед зірок".

Крайній аналіз відкриттів Кеплера свідчить, що від 20 до 50 % зірок, видимих ​​в нічному небі, ймовірно мають невеликі, схожі за розмірами на Землю планети, розташовані в межах "житлової зони" їх батьківських зірок (тобто розташовуються на оптимальній відстані для підримування води у рідкому стані, -ред).

Наступником Kepler стане зонд TESS. За дев'ять років, які Kepler провів в космосі, з'явилися нові технології, які значно поліпшують оптичний зір. Дальність зору пристроїв в TESS буде в 400 разів більша, ніж у Kepler.

Якщо вам цікаво більше дізнатися про можливості TESS, прочитайте матеріал "Знайти 20 тисяч екзопланет за 2 роки. Все, що варто знати про новий телескоп від NASA".