Виробництво електроенергії завдяки вітру, сонцю та біомасі зросла у ФРН на 9%

За підсумками перших трьох кварталів 2018 року частка відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) у виробництві електрики досягла в Німеччині рекордних 38%

Про це 2 листопада 2018 hjre спільно повідомили Федеральне об'єднання підприємств енерго- і водопостачання (BDEW) і Центр вивчення сонячної енергії і водню землі Баден-Вюртемберг (ZSW), передає DW.

Згідно з їхніми попередніми підрахунками, з січня по вересень в Німеччині за допомогою вітру, сонця, біомаси та інших ВДЕ було вироблено майже 170 млрд кіловат-годин (кВт/год) електроенергії. За аналогічний період 2017 року даний показник становив 155,5 млрд, тож за рік зростання більш ніж на 9%. Одночасно генерація електроенергії з кам'яного і бурого вугілля знизилася на 7% і становила 172 млрд кВт/год.

Читайте такожВигідніше за депозит та квартиру. Скільки можна заробити на сонці в Україні

"Таким чином, завдяки швидкому нарощуванню обсягів виробництва ВДЕ вже близькі до того, щоб, ще цього року, як і передбачали експерти, обійти вугілля як головне джерело електричної енергії в Німеччині. Тут зазначимо, що найбільше кам'яного вугілля німецькі електростанції імпортують з Росії", - наголошується у повідомленні.

Читайте такожМенше вугілля, більше сонця. Як Україну хочуть зробити енергонезалежною

Нагадаємо, за 2 роки кількість сонячних електроустановок у приватних оселях українців збільшилася у 15 разів.