Прощання з Гандзюк: друзі вбитої не пустили голову Херсонської ОДА Гордєєва на церемонію

Друзі вбитої активістки Катерини Гандзюк не пустили на церемонію прощання голову Херсонської ОДА Андрія Гордєєва

Про це повідомляє видання РБК-Україна.

В Херсоні у середу, 7 листопада, проходить прощання з активісткою Катериною Гандзюк. Друзі загиблої активістки не пустили на церемонію голову Херсонської ОДА Андрія Гордєєва. Йому та його охороні перекрили прохід. Після кількох хвилин суперечок, Гордєєв поїхав.

Нагадаємо, 31 липня на Катерину Гандзюк біля під’їзду напав чоловік, який облив її кислотою. Жінку з опіками госпіталізували. 2 серпня її відправили на лікування у Київ. Лікарі розповіли, що опіки Гандзюк становлять 40% площі тіла.

4 листопада 2018 року близько 12:30 на офіційній сторінці групи підтримки Катерини Гандзюк з'явилася інформація про її смерть.

Президент України Петро Порошенко під час візиту до Туреччини виступив із екстреним зверненням з приводу смерті Катерини Гандзюк. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав покарати винних у смерті Катерини Гандзюк.

Європейський комісар з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнес Ган відреагував на смерть Катерини Гандзюк. США та Велика Британія та Канада закликали українську владу покарати замовників вбивства Гандзюк.

Поліція перекваліфікувала кримінальне провадження, за яким розслідується напад на Катерину Гандзюк, на статтю "Закінчене вбивство".

6 листопада Верховна Рада викликала голів МВС, СБУ та ГПУ відзвітувати про розслідування нападів на громадських активістів. Під час доповіді про розслідування вбивства активістки Катерини Гандзюк генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв піти у відставку.

Рада створила Тимчасову слідчу комісію з розслідування нападів на активістів, зокрема вбивства Катерини Гандзюк.