Знаємо замовників і суму грошей, - волонтер Сініцин про вбивство Гандзюк

Учасник об'єднання громадських активістів "Хто замовив Гандзюк" волонтер Роман Сініцин заявив, що йому та його товаришам відомі імена замовників убивства активістки Катерини Гандзюк

Про це Сініцин заявив у інтервью виданню ЛІГА.net.

"Катя робила величезну купу різних речей. Не знаю більше в регіонах людини її масштабу. Херсонська область була проблемною з 2014 року, з високими проросійськими настроями. Катя там боролося з повним комплектом екс-регіоналів і комуністів. Більше скажу, ми знаємо, хто замовив Катю Гандзюк", - сказав Сініцин.

Волонтер сказав, що наразі не може озвучити імена замовників, але нагалосив, що їх було кілька та що громадські активісти знають суму замовлення.

"Журналісти "злили" одного з посередників вбивства Каті (активісти назвали таким Ігоря Павловського - помічника нардепутата від БПП Миколи Паламарчука, - ред.). Через це у Луценка була істерика в Раді. Ми знаємо, хто, кому і скільки передавав грошей за напад на Катю. Замовник насправді не один. Упевнений, що гроші завозилися в Херсонську поліцію і прокуратуру. Щоб не шукали реальних замовників", - розповів Сініцин.

Активіст також звинуватив правоохоронцях у спробі саботувати слідство та нагадав про затримання "підозрюваного", невинуватість якого встановили журналісти.

"У Херсоні була стратегія: ліпити з виконавців замовників. Нагадаю, як поліція заарештувала Миколу Новікова і Фейсбуком прокотилася хвиля перемоги. Геращенко, Аброськін писали, що зловили виконавця. Журналісти знайшли в нього залізне алібі - псевдопідозрюваний кілька днів був у запої на море і жив в наметі, коли напали на Катю. Як тільки це розійшлося, Новикова просто відпустили, ніби нічого не було. Уявіть розмір fuck-up поліції в такому резонансному злочині! І нікого з Херсонської прокуратури або поліції не звільнили. Більш того, начальник Херсонського обласного главку Артур Меріков на День Незалежності отримав погони генерала", - сказав Сініцин.

За словами активіста, реальних виконавців затримали лише після включення в роботу СБУ. Мотивацією виконавців Сініцин назвав гроші. При цьому, за словами волонтера, винагорода кожного нападника набагато перевищувала $5 тис, а самі вони працювали охоронцями у Павловського та були причетні до нападів на фермерів.

"Тільки після скандалу з Новіковим вони взяли п'ять реальних виконавців - екс-бійців Правого сектора. Це коли до поліції підключилося СБУ, як я розумію. Дивує, що частина з них - герої війни, які воювали в Донецькому аеропорту. Грошей було набагато більше, не можу озвучувати суму. Ці люди працювали на помічника нардепа Ігоря Павловського. Охорона. Є факти, що вказують, що вони також займалися "віджиманням" врожаю у фермерів. Це ж аграрний регіон. Вони жили у Павловського на базі", - додав Сініцин.

Волонтер також розповів, що замовником убивства намагалися "призначити" головного виконавця Сергія Торбіна.

"До передачі справи до СБУ вся стратегія херсонської поліції, за нашою інформацією, полягала в тому, що вони хотіли зробити з ключового виконавця Торбина замовника вбивства. Оприлюднення імені помічника нардепа було для того, щоб показати їм, що не варто так розслідувати справу. Тепер складність в тому, що тільки Торбін знає наступних людей, що ведуть ближче до замовників, а він мовчить", - сказав Сініцин.

Активіст заявив, що очільники ГПУ, СБУ та МВС знають замовників убивства та звинуватив генпрокурора Юрія Луценка у "піарі на крові".

"Він піариться на крові замість того, щоб робити свою роботу. І Луценко, і Грицак, і Аваков прекрасно знають, хто замовив Катю. У цих колах - це не секрет. Якщо слідство дійде до реальних замовників, розкриється багато секретів влади. Всі ці договорняки. Це система, дісталася їм у спадок, збереглася за багато років. Там все пов'язано. Її не замовив якийсь безхатченко. Це серйозні люди", - сказав Сініцин.

Читайте також10 фактів із життя Катерини Гандзюк