Більше за "чорну п’ятницю" та кіберпонеділок разом: Аlibaba продала на $1,5 млрд лише за перші дві хвилини

Китайський інтернет-гігант Alibaba Group знову б'є рекорди інтернет-продажів у День холостяка

У 2018 році виручка компанії Alibaba Group склала майже $31 млрд за добу.

Роком раніше лише за один день 11 листопада (у так званий День холостяка) компанії вдалося заробити склала $ 25 млрд.

Тож це новий рекорд, повідомляє видання Forbes.

Alibaba Group - найбільша інтернет-компанія Китаю, що працює в сфері електронної комерції. Зараз на майданчиках, які належать Alibaba Group (Alibaba, Aliexpress, Taobao, Tmall), відбувається до 80% електронної торгівлі Китаю. Частка  мобільних користувачів Alibaba становить 666 млн. за місяць.

Читайте також: 800 млн замовлень на день. Як китайцям вдалось створити компанію Alibaba вартістю 5 ВВП України

Перший мільярд доларів компанія виторгувала за 1 хвилину і 25 секунд.

А щоб побити минулорічний рекорд  виручки Alibaba знадобилося 15 годин 49 хвилин після початку продажів.

Нагадаємо, 11 листопада у Китаї святкують так званий День холостяка. Спочатку це було зовсім некомерційне свято, яке вигадали студенти-одинаки, в яких не було подружки. Вони вирішили створити день, коли можна відсвяткувати парубочий спосіб життя. Та зараз цей день в КНР минає куди шаленіше, аніж п’ятниця після Дня подяки в Штатах.

Втім згодом цей день почали використовувати як барометр витрат китайських споживачів, особливо на тлі уповільнення китайської економіки та торговельної війни між США та Китаєм.

"Ця тенденція (зростання китайського середнього класу) не збирається зупинятися, торгова війна або жодна торговельна війна", - заявив виконавчий віце-спікер Алібаба Джо Цай в блозі компанії.

До 2030 року середній клас Китаю зросте майже втричі - з 300 млн до 850 мільйонів, заявив Цай, посилаючись на прогноз OECD.