Путін піде на Київ: прем'єр Польщі заявив про небезпеку "Північного потоку-2" і процитував Лєніна

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький застеріг, що після запуску газогону "Північний потік-2" ніщо не стримуватиме Росію від відкритої агресії проти України

Про це Моравецький заявив під час конференції FOTAR у Гамбурзі, передає "Економічна правда".

"Що зупинить Володимира Путіна піти на Київ?" - поставив питання Моравецький щодо можливої відмови Росії та країн Європи від користування українською ГТС у разі запуску "Північного потоку-2".

Керівник польського уряду наголосив, що у Східній Європі ніхто не має сумнівів щодо політичного призначення російського газогону.

"Я знаю позицію німецького уряду, що це – бізнес-проект. Проте на схід від Одри ніхто в це не вірить",- сказав Моравецький.

Читайте також: Холодний Північний потік-2: ризики для України та Європи

Після цього прем'єр Польщі процитував лідера російських більшовиків Володимира Лєніна, щоб нагадати про плани Москви щодо експансії в Єропі.

"Ви будете здивовані тим, кого я зараз процитую, але Ленін одного разу сказав, що капіталісти такі жадібні, що "продадуть нам мотузку, на якій ми їх повісимо", - сказав Моравецький.

Очільник уряду Польші пояснив, що після того, як європейці заплатять росіянам за газ, ті вкладуть ці гроші в свою армію, а Європі врешті доведеться просити США про захист від Росії.