Вчені показали надмасивну чорну діру у VR-симуляції

Чорну діру в центрі нашої галактики Стрілець A* вперше візуалізували у віртуальній реальності

Про це йдеться на порталы Phys.org

Вчені з Університету Радбуда, Нідерланди і Університета Гете, Німеччина використали останні астрофізичні моделі Стрільця A *, щоб створити серію зображень, які потім зібрали для створення 360-градусної віртуальної симуляції чорної діри. Автори вважають, що ця симуляція може бути корисна для вивчення чорних дір.

"Наша імітація створює одне з найбільш реалістичних уявлень про пряме оточення чорної діри і допоможе нам дізнатися більше про те, як вони себе поводять. Подорож у чорну діру на сьогодні неможлива, тому захоплюючі візуалізації, подібні до цієї, можуть допомогти нам краще зрозуміти ці системи", - каже Джорджі Давелаар, один з авторів роботи.

Науковці також сподіваються, що імітація віртуальної реальності може допомогти широкому загалу, включаючи дітей, проявити інтерес до астрофізики.

"Візуалізації, які ми створили, мають великий потенціал для охоплення. Ми використовували їх, щоб познайомити дітей з феноменом чорних дір, і вони дійсно чогось навчилися від цього. Це говорить про те, що візуалізація у віртуальній реальності - відмінний інструмент для показу нашої роботи для більш широкої аудиторії, навіть коли мова йде про дуже складні системи, якими є чорні діри".

Читайте також: Пам'яті "Кеплера": як один телескоп змінив уявлення про Всесвіт та хто тепер шукатиме іншопланетян