Історична відповідальність за Голодомор лежить на РФ, - Порошенко

Президент України Петро Порошенко поклав історичну відповідальність за Голодомор на Російську Федерація, як правонаступницю СРСР

Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво президент України.

"Історична відповідальність за Голодомор лежить на Російській Федерації як правонаступниці СРСР, і той злочин не має терміну давності", - заявив Порошенко під час у часті у церемонії вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

"Росія знову, як і сто років тому, розгорнула агресію проти України щоб повернути її назад, в імперію. У Кремлі знову ненавидять і бояться вільної європейської України. Але, я точно знаю, вони вже не зможуть повернути назад колесо історії", - сказав Петро Порошенко.

Глава держави зазначив, що геноцид українського народу був дуже ретельно спланований. "Ним хотіли вирішити назавжди українське питання, яке століттями не давало спокою Росії, та й відверто кажучи і досі не дає. На початку тридцятих років ще свіжою була пам’ять про Українську національну революцію, століття якої ми відзначаємо цього року. Наша революція виявилася надто романтичною, надто вже сподівалася на мир і братерство, надто мало дбала про армію. Через те й була придушена навалою з півночі", - констатував Порошенко.