Страшні руки: до робота від Boston Dynamics приладнали "майже людські" кінцівки

Компанія Youbionic створила для відомого робота SpotMini від Boston Dynamics електромеханічні руки: вони можуть стати заміною стандартного маніпулятора від компанії

Про це пише Tech Crunch.

Окрім стандартного маніпулятора для захоплення предметів до робота можна підключати і обладнання сторонніх розробників. Компанія Youbionic представила версію, розроблену спеціально для цього робота.

Вона складається з корпусу, з яким з’єднані дві руки, за своєю конструкцією схожі на руки людини. Більша частина рук складається з пластикових деталей, які друкуються на 3D-принтері.

Компанія вирішила не продавати безпосередньо готову конструкцію, а замість цього підготувала файли формату STL, що містять моделі, придатні для друку за 179 доларів. Завдяки цьому користувачі можуть адаптувати моделі для свого конкретного застосування. 

Раніше засновник Boston Dynamics Марк Рейберт заявив про те, що робот-собака SpotMini вже на стадії "попереднього виробництва" і компанія почне продавати його в 2019 році.

Boston Dynamics займається розробкою роботів, які використовують для пересування дві ноги, чотири ноги і колеса. При цьому всі створені компанією роботи - прототипи, жодна з розробок ще не виходила на ринок.

Відповідно до характеристики на сайті, SpotMini - це найтихіший робот з тих, які виробляла компанія. Він важить 25-30 кілограмів і може пропрацювати близько 90 хвилин без зарядки, в залежності від навантаження.

Читайте також: Всі говорять про штучний інтелект. Простими словами пояснимо, що це