Агресію РФ у Азовському морі обговорять у "нормандському форматі"

Проблема Азовського моря буде обговорена в "нормандському форматі" на рівні радників із зовнішньополітичних питань найближчим часом

Про це заявив офіційний представник федерального уряду Німеччини Штеффен Зайберт, передає "Укрінформ". 

"Добре, що досягнута домовленість обговорити це... на рівні зовнішньополітичних радників у "нормандському форматі" найближчим часом. Дату я вам доки назвати не можу, але є домовленість, що це станеться дуже скоро", - сказав Зайберт.

Він також сказав, що канцлер Ангела Меркель обговорювала ситуацію в Азовському морі на саміті "Великої двадцятки" у Буенос-Айресі не тільки під час двосторонньої зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним, а й з американським президентом Дональдом Трампом.

За словами Зайберта, Меркель і Путін інтенсивно обговорюють погіршення справ у Керченській протоці. Німеччина вважає, що Росія повинна дотримуватися положень договору 2003 року і забезпечити вільне судноплавство в Азовському морі, безперешкодний доступ до українських портів і берегів.

Офіційний представник МЗС ФРН Марія Адебар повідомила, що на зустрічі міністрів закордонних справ країн ОБСЄ, яка відбудеться 6-7 грудня в італійському Мілані, глава німецького міністерства Гайко Маас планує обговорити проблему з українським і російським колегами у пошуках політичного рішення, яке могло б посприяти в деескалації в Азовському регіоні.