СБУ обшукує помешкання священиків УПЦ МП у різних областях

3 грудня у священнослужителів Української православної церкви (Московського патріархату) у Києві, Житомирі, Овручі та Коростені проводять обшуки

Про це повідомляє "Житомир.info".

"У рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за статтею 161 Кримінального кодексу України (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії – ред.), 3 грудня працівники слідчого управління ГУНП в Житомирській області разом з працівниками СБУ проводять 8 санкціонованих обшуків у Києві, Житомирі, Овручі і Коростені. Обшуки проводяться у будівлях, приміщеннях та приватних оселях", - повідомила речник ГУНП Алла Ващенко.

Обшуки проводять у приміщеннях, які належать Житомирській і Новоград-Волинській єпархії та Овруцько-Коростенській єпархії Української православної церкви Московського патріархату.

В управлінні СБУ в Житомирській області також підтвердили участь співробітників СБУ в обшуках, які проводять працівники слідчого управління ГУНП.

Зазначається, що обшуки проводяться у рамках того ж фактового кримінального провадження, за яким проводилися слідчі дії у митрополита Павла.