Головним кафедральним собором нової Української церкви буде Михайлівський Золотоверхий, у Святій Софії богослужіння проходитимуть лише на свята, - Епіфаній

Необхідність охорони Софії Київської як особливо цінної пам'ятки української культури і мистецтва, а також відповідні витрати на її утримання, зумовлюють те, що переважна більшість літургій об'єднаної церкви відбуватимуться у столичному Михайлівському Золотоверхому соборі

Про це заявив предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній (Думенко) під час брифінгу після своєї першої літургії в новому статусі, яка відбулася сьогодні, 16 грудня 2018 року, в столичному Михайлівському Золотоверхому соборі, передає Еспресо.TV.

"Ми розуміємо наскільки ця пам'ятка (Софія Київська, - ред.) є дорогою для нашого українського народу. І церква самостійно не зможе достойно опікуватися цією величною пам'яткою. Тому там богослужіння вже звершуються кожного дня - це, як ви знаєте, в храмі "Тепла Софія" - вже протягом декількох років звершуються богослужіння. А в самому храмі Святої Софії будуть звершуватися богослужіння в дні великих християнських свят та в дні великих історичних свят для українського народу. Діючим кафедральним собором буде саме Михайлівський Золотоверхий собор", - пояснив Епіфаній.

Читайте також10 фактів про першого предстоятеля Української помісної церкви Епіфанія

Водночас,  у Володимирському кафедральному соборі "буде й надалі звершувати своє служіння святійший патріарх Філарет, який віднині є почесно діючим нашим духовним наставником", додав предстоятель.