"Ми готові забути усі образи, які були до цього часу", - Епіфаній про об'єднання з УПЦ МП

Тим архієреям Української православної церкви Московського патріархату, які після отримання Томосу виявлять бажання приєднатися до єдиної помісної церкви, не нагадуватимуть їхні помилки, котрі були в минулому

Про це заявив предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній (Думенко) під час брифінгу після своєї першої літургії в новому статусі, яка відбулася сьогодні, 16 грудня 2018 року, в столичному Михайлівському Золотоверхому соборі, передає Еспресо.TV.

"Ми готові прийняти їх з братерською любов'ю, із взаємоповагою, забути усі образи, які були до цього часу. Якщо ми цього не забудемо, то ми не зможемо перегорнути цю сторінку і писати вже нову історію Української православної церкви", - зазначив він.

Читайте також10 фактів про першого предстоятеля Української помісної церкви Епіфанія

За його словами, нова Українська церква має створюватися на підвалинах єдності та християнської любові, а не основі ворожнечі.

"Все, що було, ми не повинні навіть згадувати, а будувати все на основі любові. Якщо буде любов, то це приведе нас усіх до спільної єдності. Ворожнеча, як ви знаєте, роз'єднує. Це гріх, який лежить в основі. Гріх має властивість руйнувати, а любов має властивість єднати усіх", - додав Епіфаній.