Розкол в "Опоблоці": колишня Партія регіонів висуне ще одного кандидата в президенти. Вже третього

"Опозиційний блок" у суботу, 15 грудня 2018 року, провів закритий з'їзд, на якому визначився із кандидатом на президентські вибори

Окрім того, було обрано нового голову політради, яким став Борис Колесников, і внесено кілька змін до статуту партії, передає ВВС.

Партія висуне кандидатом у президенти народного депутата Олександра Вілкула, який під час з'їзду назвав кілька першочергових завдань партії.

"Моя мета, наша мета - зробити так, щоб наша партія була першою в країні", - зазначив він.

Читайте також: Віталій Портников: Як добре, що вони сваряться

З'їзд проходив невдовзі після розколу у партії. Проте новообраний голова Колесников наголосив, що в "Опоблоці" "жодного розколу немає".

Довідка

Після перемоги Революції Гідності й втечі Віктора Януковича разом зі своїм оточенням до Росії ті відомі "регіонали", які лишилися в Україні, створили на основі Партії регіонів нове політичне об'єднання - "Опозиційний блок". 

За оцінками експертів, на перший склад "Опоблоку" мали визначальний вплив групи мільярдерів Дмитра Фірташа, Ріната Ахметова й Вадима Новинського. Зокрема, Вілкула називають креатурою Новинського. Їх, зокрема, поєднують спільні проекти у Кривому Розі.