Сі Цзіньпін заявив про повну перемогу над корупцією у Китаї

Голова КНР Сі Цзіньпін заявив про переконливу перемогу над корупцією в Китаї і відкинув претензії Пекіна на глобальноую гегемонію

Про це повідомляє ВВС.

З високою оцінкою результатів боротьби з корупцією глава КНР виступив на святковому з'їзді партії з нагоди 40-річчя політики реформ і відкритості. На думку глави КНР, антикорупційна кампанія увінчалася "повною перемогою".

Також Сі Цзіньпін відкинув закиди Заходу щодо геополітичних амбіцій КНР.

"Не дивлячись на економічне зростання, Китай ніколи не прагнутиме до глобальної гегемонії і буде вносити свій вклад в спільне майбутнє людства", - наголосив китайський лідер.

Читайте також: Одна країна, один імператор: Сі Цзиньпін перетворюється на пожиттєвого правителя Китаю

Пекін є "прихильником миру в усьому світі" і захисником міжнародного порядку ". Однак Сі додав, що ніхто не може диктувати китайському народу, як йому поводитися на міжнародній арені.

Заява китайського лідера пролунала на тлі економічного протистояння між США та КНР.

На саміті "Великої двадцятки", який відбувся 30 листопада - 1 грудня в Аргентині президент США Дональд Трамп та китайський лідер Сі Цзіньпін досягли тимчасового "перемир'я" у торговому протистоянні. США погодилися відкласти на 90 днів підняття штрафних мит на китайські товари - з 1 січня 2019 року американські мита повинні були вирости з 10% до 25%. Крім того, тоді Трамп повідомив, що і Китай погодився піти на взаємні кроки.

Читайте також: Що означає тарифне протистояння США і Китаю

Лідери двох країн домовилися протягом цих трьох місяців не накладати нових торгових обмежень і постаратися досягти нової двосторонньої торговельної угоди.

З початку липня Пекін і Вашингтон ввели взаємні мита на загальну суму понад $100 млрд.