Уряд передав "Укренерго" в управління Мінфіну

Кабінет міністрів України передав в управління Міністерству фінансів держпідприємство "Національна енергетична компанія "Укренерго"

Про це повідомляє "Урядовий портал".

"Передати цілісний майновий комплекс державного підприємства "Національна енергетична компанія “Укренерго" (код згідно з ЄДРПОУ 00100227) із сфери управління Міністерства енергетики та вугільної промисловості до сфери управління Міністерства фінансів", - йдеться у повідомленні.

В "Укренерго" привітали таке рішення, назвавши його початку анбандлінгу - відокремлення оператора енергосистеми від видобувника та транспортера енергоносія.

"Перехід компанії від Міністерства енергетики та вугільної промисловості до Міністерства фінансів означає початок процедури анбандлінгу "Укренерго" у відповідності з українським законодавством та зобов’язаннями перед Енергетичним Співтовариством. Анбандлінг та корпоратизація Укренерго є обов’язковими передумовами сертифікації Укренерго", - повідомили у прес-службі Укренерго.

У держпідприємстві зазначили, що підпорядкування оператора системи передачі Мінфіну є поширеною практикою в Європі, з енергосистемою якої найближчими роками Україна маємо інтегрувати свою електроенергетику.