Замах на Бабченка: суд відпустив на волю одного з підозрюваних

Шевченківський районний суд Києва в середу, 19 грудня, звільнив з-під варти 40-річного Тараса Стельмашенка - одного з підозрюваних у справі щодо замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка

Про це повідомляє із зали суду Deutsche Welle.

Зазначається, що головна військова прокуратура під час засідання зняла зі Стельмашенка обвинувачення у підготовці теракту. Водночас він визнав провину у незаконному зберіганні зброї. За це суд призначив йому покарання у п'ять років позбавлення волі з випробувальним терміном у три роки.

Служба безпеки України затримала Стельмашенка 13 червня, тоді в його квартирі знайшли незареєстрований пістолет з набоями. Правоохоронці дізналися про нього з телефона Бориса Германа, який на той момент перебував під арештом як безпосередній замовник інсценованого вбивства журналіста. В СБУ тоді заявили, що в травні Стельмашенко разом з ще двома громадянами України відвідував Ростов-на-Дону, де проходив інструктаж для організації терактів в Україні.

Герман на судових засіданнях пояснював журналістам, що особисто не знайомий зі Стельмашенком і не знає, навіщо той їздив до Ростова. На відсутності будь-яких доказів, які б підтверджували підготовку його клієнта до терактів, наполягав і адвокат Стельмашенка Олег Юрченко.

Вийшовши на волю, Стельмашенко відмовився відповідати на запитання про причини поїздки до Ростова-на-Дону, зазначивши, що не знайомий ані з Германом, ані з Пивоварником. Прокурор Роман Циб також не захотів коментувати зміну позиції обвинувачення.

Читайте також: Олексій Цимбалюк: Бабченку довелося помирати двічі